Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Pečené ražničí

4 plátky vepřové plece nebo krkovice
slanina
klobásy nebo kvalitní kabanos
malé cibule
sůl, grilovací koření
olej
špejle

Než začneme napichovat na špejle, musíme si všechno připravit.
Plátky masa posypeme grilovacím kořením, opatrně osolíme a nakrájíme na kostky asi 2-3 cm. Malou cibuli nakrájíme na kolečka, pokud máme jen velkou, tak ji rozpůlíme, rozebereme na jednotlivé plátky a nakrájíme na čtverečky. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a plátky na čtverečky.
Špejle na jednom konci seřízneme do špice.

Když máme všechno připravený, začneme napichovat. Začínáme masem, potom bude slanina, klobása, cibule a opakujeme od masa. Končíme masem a vše opatrně stlačíme. Na 1 špejli vychází 10 kousků masa. Dáme na plech a trošku pokapeme olejem. Dáme péct do trouby, pokud máte v troubě gril, je to lepší. Při pečená špejle obracíme. Nepodléváme.

Podáváme s vařeným bramborem nebo s chlebem.

  vloženo  16.6.2008