wz
  Hlavní stránka     Bezmasá jídla     Brambory     Sýry

Hermelín v bramboráku

2 hermelíny
1 kg brambor
sůl, majoránka, drcený kmín
1 dl mléka
2 lžíce hladké mouky
1 - 2 vejce
4 stroužky česneku
strouhanka tuk

Brambory oloupeme, 1/2  brambor nastrouháme  na jemném struhadle a druhou na hrubém. Uvolněnou vodu z brambor slijeme. Brambory zalijeme teplým mlékem, přidáme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, vejce a zahustíme moukou a trochou strouhanky. Osolíme a dobře promícháme.
Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejné plátky.
Na pánvi rozehřejeme tuk a dáme na něj bramborákové těsto, vytvoříme tenčí placku, chviličku smažíme. Na jedné straně smaženou placku položíme kolečko hermelínu, na hermelín dáme trochu bramborového těsta, opatrně rozprostřeme, tak aby byl hermelín úplně zakrytý a utěsníme dokola, aby nám hermelín nevytekl. Pomalu obrátíme a smažíme z druhé strany dozlatova.
 

a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

Vloženo 21.6.2011