wz
  Hlavní strana         Sladká jídla

a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

Vloženo 2.10.2012

 Jablečné knedlíky

4 středně velká jablka
hrubá mouka
sůl
máslo
moučkový cukr
perník nebo skořice, čokoláda, osmažená strouhanka

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka smícháme s hrubou moukou a přidáme špetku soli, mouky dáme tolik, aby těsto příliš nelepilo, když je dobře udělané, není tvrdé, ale zároveň se dá krásně tvarovat aniž by zůstávalo na rukách.
Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, asi jako pingpongové míčky - aby se dobře provařily. Vhodíme je do vroucí vody do které dáme špetku soli a uvaříme. Knedlíky vytáhneme asi po 3-5 minut co vyplavou.
Krásně voní, jsou sladkokyselé, dají se jíst i samotné.
Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, polité máslem, s cukrem a skořicí, perníkem, mákem, kysanou smetanou, posypané nebo obalené osmaženou strouhankou, s tvarohem (může být i strouhaný) a grankem.

recept z Mimibazar.cz