wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   ryby

Pstruh pečený na slanině

4 pstruzi
60 g slaniny
1 cibule
sůl, pepř
bobkový list
30 g másla
troška hladké mouky
jemná strouhanka

Pstruhy předem pokapeme citrónem, osolíme a opepříme. Do pekáčku nebo ohnivzdorné mísy položíme na dno  plátky slaniny,  posypeme pokrájenou cibulí a drceným bobkovým listem. Na to položíme pstruhy, které potřeme máslem, které jsme rozpustili a vmíchali trochu hladké mouky. Poprášíme strouhankou a poklademe plátky slaniny. Dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 1/2 hodiny.

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo se slanými rohlíky.

Záznamník zaměstnané ženy    7.4.2005