wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu


[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   ryby

Losos Aljaška s citronovou omáčkou

4 porce lososa
sůl
směs koření:
oregáno, bazalka, rozmarýn, tymián
olivový olej
plnotučná hořčice

Koupíme filety z lososa, načtvrtíme, nasolíme, posypeme směsí koření, opatrně zakápneme olivovým olejem a necháme odležet.
U lososa opatrně s kořením, protože je to ryba u které se může znehodnotit její chuť.

Před tepelnou úpravou lehce potřeme plnotučnou hořčicí.
Grilujeme nebo osmažíme na pánvi.
Grilování je lepší, zvýrazní chuť.

Citrónová omáčka

1 ks citron
125 g tekutého másla
sůl, pepř
2 lžíce pokrájené pažitky
1 lžička tymiánu
120 g zakysané smetany

Šťávu z jednoho citronu ušleháme ve vodní lázni do pěny. Po kapkách přidáváme tekuté máslo, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji osolíme a opepříme. Vmícháme nakrájenou pažitku, posekaný tymián a zakysanou smetanu.

Podáváme s citrónovou omáčkou a bílým pečivem nebo bramborem.

recept od Přemka   vloženo 25.5.2010