wz
  Hlavní stránka     Zelenina     Přílohy

Kedlubnové zelí

8 ks menší kedlubny nebo 1 ks gigant
sádlo nebo olej
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
sůl, drcený kmín
1 kávová lžička cukru
ocet podle chuti

Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, až začne zlátnout, posypeme moukou a za stálého míchání uděláme světlou jíšku. 

Potom vmícháme nastrouhané kedlubny, mírně podlijeme vodou, přidáme kmín, sůl a za častého promíchání dusíme doměkka asi tak
15-20 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.
Ke konci dochutíme octem. Můžeme dát lžičku cukru na zvýraznění chuti.
U kedlubny není cukr nutný.

Pokud máme cuketu, můžeme ji přidat ke kedlubně.

Kedlubnové zelí se podává jako příloha k pečeným masům.

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 26.2.2011