Hlavní stránka Zelenina Přílohy |
Zadělávaný hrášek1 sterilovaný hrášek - 400 g1 cibule 1 lžíce hladké mouky sůl, pepř 2 lžíce zakysané smetany
Cibuli najemno nakrájíme a dáme na rozehřátý tuk, krátce osmahneme a zasypeme hladkou moukou, uděláme světlou jíšku.
Podlijeme aby vznikla hustší omáčka, do vody na podlití můžeme dát nálev z hrášku, osolíme, opepříme a dusíme aspoň 15 minut.
Potom vložíme hrášek, podle potřeby naředíme, osolíme a přivedeme k varu. Pokud máme čerstvý nebo mražený hrášek, tak ho vložíme hned po podlití jíšky, aby se uvařil.
Podáváme s vařeným bramborem nebo jako přílohu k různě připravenému masu. Hodí se taky k
bramborovým vějířkům - na fotografii. |
Aktualizováno : Vloženo 1.7.2011 |