wz
  Hlavní stránka     Zelenina     Přílohy

Zadělávaný hrášek

1 sterilovaný hrášek - 400 g
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
2 lžíce zakysané smetany

Cibuli najemno nakrájíme a dáme na rozehřátý tuk, krátce osmahneme a zasypeme hladkou moukou, uděláme světlou jíšku. Podlijeme aby vznikla hustší omáčka, do vody na podlití můžeme dát nálev z hrášku, osolíme, opepříme a dusíme aspoň 15 minut. Potom vložíme hrášek, podle potřeby naředíme, osolíme a přivedeme k varu.
Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a jen přivedeme k varu, už nevaříme.
Hrášek můžeme udělat i bez zakysané smetany.

Pokud máme čerstvý nebo mražený hrášek, tak ho vložíme hned po podlití jíšky, aby se uvařil.

Podáváme s vařeným bramborem nebo jako přílohu k různě připravenému masu. Hodí se taky k bramborovým vějířkům - na fotografii.

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 1.7.2011