wz
  Hlavní strana     Zelenina     Přílohy

Dušená jablka s cibulí

5 jablek
2 velké cibule
máslo, olivový olej
sůl, pepř
1 kávová lžička krystalového cukru
2 stroužky česneku
citrónová šťáva

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl, ještě rozkrojíme na půl a nakrájíme tenké obloučky. Jablko oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec, ještě rozpůlíme a nakrájíme tenké obloučky. V kastrolu rozpustíme máslo s troškou olivového oleje. Na rozehřátý tuk dáme restovat cibuli, až je sklovitá zasypeme trochou cukru a osolíme. Potom přidáme nakrájená jablka, zakápneme troškou citrónové šťávy a restujeme. Můžeme podlít troškou vývaru nebo bílým vínem. Až jsou jablka měkká přidáme prolisovaný česnek, opepříme a ještě chvilku dusíme.

Podáváme k pečenému kuřeti, nebo jinému pečenému masu.

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 17.1.2013