Hlavní strana Zelenina Přílohy |
Dušená jablka s cibulí5 jablek2 velké cibule máslo, olivový olej sůl, pepř 1 kávová lžička krystalového cukru 2 stroužky česneku citrónová šťáva Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl, ještě rozkrojíme na půl a nakrájíme tenké obloučky. Jablko oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec, ještě rozpůlíme a nakrájíme tenké obloučky. V kastrolu rozpustíme máslo s troškou olivového oleje. Na rozehřátý tuk dáme restovat cibuli, až je sklovitá zasypeme trochou cukru a osolíme. Potom přidáme nakrájená jablka, zakápneme troškou citrónové šťávy a restujeme. Můžeme podlít troškou vývaru nebo bílým vínem. Až jsou jablka měkká přidáme prolisovaný česnek, opepříme a ještě chvilku dusíme. Podáváme k pečenému kuřeti, nebo jinému pečenému masu. |
Aktualizováno : |