wz
  Hlavní stránka     Polévky

Vývar s vaječnou jíškou

Na vývar:
hovězí žebra nebo kuřecí droby
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
2 stroužky česneku
sůl, celý pepř, nové koření

Vaječná jíška:
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
2 vejce

Hovězí žebra nebo kuřecí droby dáme do studené vody, přidáme očištěnou zeleninu, celý pepř, nové koření, osolíme a dáme vařit. Uvaříme do měkka a scedíme.
Mezitím si připravíme vaječnou jíšku. Mouku pražíme nasucho, až je zlatá, odstavíme, dáme máslo a zamícháme. Vznikne zlatá jíška. Necháme trošku zchladnout a potom vmícháme vajíčka. Zalijeme troškou vývaru nebo vlažnou vodou a metličkou vyšleháme dohladka.
Naředěnou jíšku vlijeme do vařícího vývaru, zašleháme a vaříme 15 minut. Ke konci vložíme do polévky nakrájenou uvařenou zeleninu - pokud ji nemáte rádi, tak není potřeba.
Po vypnutí dáme nasekanou petrželku nebo pažitku.

a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001 - 2011
[CNW:Counter]

Vloženo 8.2.2011