2 lžíce sádla
1 lžíci nastrouhané cibule
4-5 lžic krupice
2 lžíce másla
vývar nebo kostka bujónu
na špičku nože muškátového květu
1 vejce
sůl, pepř
pažitka nebo petrželka
V polévkovém hrnci rozehřejete 2 lžíce, na tuk dáte orestovat 1 lžíci nastrouhané cibule.
Cibuli opravdu nastrouhejte na jemném struhadle. V polévce nemají plavat kousky cibule!
Ty by tam byly i když cibuli nakrájíte velmi najemno.
Cibuli krátce orestujte a zasypte 4-5 lžícemi krupice, můžete použít dětskou krupičku.
Za stálého míchání necháte zežloutnout. Musí se stále míchat, aby se neopražila příliš dohněda.
Opraženou krupici necháte trošku vychladnout a potom zalijete vývarem, pokud nemáte vývar použijete vodu s kostkou bujónu.
Polévku je dobře důkladně provařit minimálně 20 minut, aby se krupice dobře provařila.
Okořeníte špetkou muškátového květu a zavaříte rozkvedlané vajíčko. Podle potřeby polévku dochutíte solí a pepřem.
Nakonec dejte nakrájenou pažitku nebo petrželku.