wz
  Hlavní stránka     Polévky

Panádlová polévka

3-4 rohlíky z předešlého dne
kořenová zelenina, kousek mrkve, petržele, celeru
1 cibule
1 kostka bujónu
¼ l mléka
1 dl šlehačky
muškátový květ
pažitka

V polévkovém hrnci osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, Na kostičky nakrájené rohlíky a zalijeme teplou vodou, osolíme, přidáme kostku bujónu a vaříme až je zelenina měkká. Polévku rozmixujeme a dáme vařit, dolijeme ¼ litr mléka a šlehačku, na špičku nože muškátového květu a krátce povaříme, podle potřeby dosolíme.
Po vypnutí vsypeme nakrájenou pažitku.

a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

Vloženo 4.4.2011