wz
  Hlavní strana          Polévky

a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

Vloženo 20.5.2011

 Játrové knedlíčky

15 dkg drůbežích jater
1 vejce
2 stroužky česneku
majoránka
strouhanka
sůl

Játra opláchneme, nožem naškrabeme. Kdo nemá rád v knedlíčcích menší kousky jater, játra odblaní a rozmixuje.
Potom játra dáme do misky, přidáme vejce, prolisovaný česnek, trošku majoránky, osolíme a přidáme strouhanku.
Vše promícháme. Strouhanky dáme tolik, aby těstíčko bylo dostatečně husté a šlo z něho rukama dělat malé knedlíčky. Knedlíčky vložíme do vroucí polévky a vaříme asi 5 minut.

Na játrové nočky uděláme stejné těstíčko, jen nemusí být tak husté. Lžičkou vykrajujeme nočky přímo do polévky.

Tak je vařili rodiče