Hlavní stránka Polévky a zavářky |
Hovězí polévka1 mrkev 1 petržel kousek celeru 2-4 stroužky česneku 1 menší cibule sůl 5 kuliček pepře nudle nebo jiná zavářka petrželka, pažitka Maso s kostí dobře opereme pod tekoucí vodou, dáme do tlakového hrnce, zalijeme 1 a 3/4 litru vody,
přidáme očištěnou zeleninu vcelku, česnek, celý pepř, sůl a cibuli, kterou jsme zbavili vnější slupky,
ale ne úplně oloupanou, protože ta dodá polévce pěkně nazlátlou barvu.
Hrnec uzavřeme a vaříme podle kvality masa asi 1- 1,5 hodiny. Pokud jako zavářku použijeme těstoviny, které nejsou domácí, nikdy je nevaříme ve vývaru a vždy je servírujeme zvlášť - v opačném případě nám nabobtnají a navíc polévku nevzhledně zakalí. Hovězí maso z polévky dáme třeba k cibulové, špekové, rajské nebo okurkové omáčce. Já ho mám ráda se šťouchanými brambory. |
Aktualizováno : |