Hlavní strana Moučníky | Aktualizováno : |
|
Štrúdl - jablkový závin1 listové těsto (500g)máslo 4 hrsti strouhanky 8 větších jablek rozinky nejlépe namočené v rumu krystalový cukr 1 skořicový cukr hladká mouka může být: 2 hrsti nahrubo nasekaných ořechů brusinky
Lístkové těsto (pokud máme mražené, necháme zvolna
rozmrznout) si rozdělíme na 2 díly. Jeden díl hned rozválíme na
pomoučené utěrce (nejlépe lněné) do tvaru obdélníku, výška těsta asi 3 mm. Těsto potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou , tak 2 hrsti.
Na vyválené těsto nastrouháme na hrubém struhadle oloupaná 4 jablka (množství záleží
na velkosti jablek a také na tom,
jak moc jablek ve štrúdlu máme rádi). Do trouby předehřáté na 190 ° C vložíme plech se štrúdly a pečeme asi 25 - 30 minut (hodně do zlatova). Krájíme po vychládnutí a cukrujeme až před podáváním.
|
||
|