wz
  Hlavní strana     Houby

Houbová omáčka na kyselo

1 plný hluboký talíř nakrájených hub
1 cibule
sůl
drcený kmín
olej
1/5 l mléka
3 lžíce hladké mouky
1 smetana na šlehání
ocet

Na rozehřátý tuk dáme restovat jemně nakrájenou cibuli a až začne žloutnout přidáme kmín a krátce osmahneme. Očištěné houby nakrájíme na plátky, dáme je na cibulku, osolíme a dusíme až se odpaří voda. V mléce rozšleháme mouku a nalijeme na houby, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Podle chuti dosolíme. Omáčka se musí vařit, když omáčku ochucujeme octem.

Podáváme s knedlíkem.

a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

Vloženo 12.6.2012