wz
  Hlavní strana       Omáčky       Houby

Houbová svíčková

500 g čerstvých hub nebo hrst sušených
100 g slaniny
1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru
1 cibule
sůl, pepř
4 kuličky nového koření
2-3 bobkové listy
jalovec ( nemusí být )
1 lžíce hladké mouky
2 dl mléka
2,5 dl šlehačky
ocet
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, potom přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme a pak přidáme nastrouhanou zeleninu, krátce smažíme. Zaprášíme moukou, podlijeme mlékem osolíme, opepříme a dáme koření. Vaříme 20 minut, potom vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.
Do omáčky vlijeme šlehačku, vložíme houby, pokud je příliš hustá zředíme mlékem, pokud je řídká dohustíme moukou a vaříme až jsou houby měkké. Před koncem varu omáčku ochutnáme a podle potřeby dosolíme, potom za varu okyselíme octem.

Podáváme s vařeným masem a bramborem nebo houskovým knedlíkem.

a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

Vloženo 17.2.2011