Hlavní strana Omáčky Houby |
Houbová svíčková500 g čerstvých hub nebo hrst sušených100 g slaniny 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru 1 cibule sůl, pepř 4 kuličky nového koření 2-3 bobkové listy jalovec ( nemusí být ) 1 lžíce hladké mouky 2 dl mléka 2,5 dl šlehačky ocet Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, potom přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme a pak přidáme nastrouhanou zeleninu, krátce smažíme. Zaprášíme moukou, podlijeme mlékem osolíme, opepříme a dáme koření. Vaříme 20 minut, potom vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme. Do omáčky vlijeme šlehačku, vložíme houby, pokud je příliš hustá zředíme mlékem, pokud je řídká dohustíme moukou a vaříme až jsou houby měkké. Před koncem varu omáčku ochutnáme a podle potřeby dosolíme, potom za varu okyselíme octem. Podáváme s vařeným masem a bramborem nebo houskovým knedlíkem. |
Aktualizováno : Vloženo 17.2.2011 |