Hlavní stránka Drůbež |
Kuře na sladkém zelí s vínem4 kuřecí stehnahlávka zelí 5 g slaniny 3 cibule mletá paprika drcený kmín sůl 1 lžíce krystalového cukru 0,3 l bílého vína lžíce hladké mouky Na dno pekáče dáme kousek na kostičky nakrájené slaniny, 2 pokrájené cibule na čtvrt měsíčky. Hlávku pokrájeného zelí, osolíme okmínujeme a posypeme cukrem. Nahoru dáme porce kuřete, které osolíme a opaprikujeme. Zalijeme bílým vínem, pekáč zakryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi tak na 150-170 asi hodinu. Ve trošce vody rozmícháme lžíci mouky, nalijeme na zelí a odryté pečeme asi půl hodiny. Podáváme: s vařeným bramborem nebo knedlíkem.
|
Aktualizováno : |