wz
  Hlavní stránka     Drůbež

Kuře na sladkém zelí s vínem

4 kuřecí stehna
hlávka zelí
5 g slaniny
3 cibule
mletá paprika
drcený kmín
sůl
1 lžíce krystalového cukru
0,3 l bílého vína
lžíce hladké mouky

Na dno pekáče dáme kousek na kostičky nakrájené slaniny, 2 pokrájené cibule na čtvrt měsíčky. Hlávku pokrájeného zelí, osolíme okmínujeme a posypeme cukrem. Nahoru dáme porce kuřete, které osolíme a opaprikujeme. Zalijeme bílým vínem, pekáč zakryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi tak na 150-170 asi hodinu. Ve trošce vody rozmícháme lžíci mouky, nalijeme na zelí a odryté pečeme asi půl hodiny.

Podáváme: s vařeným bramborem nebo knedlíkem.
 

 

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 14.12.2011