Hlavní strana Drůbež |
Slepice na paprice1 slepicezelenina na vývar (mrkev, petržel, celer, cibule, česnek) 1 střední cibule 1-2 lžičky mleté papriky sůl smetana na šlehání 1/4 l mléka 1-2 lžíce hladké mouky
Slepici dáme vařit na vývar, opláchneme ji a vložíme do hrnce se studenou vodou. Vodu osolíme,
vložíme očištěnou zeleninu - 1 mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, kousek cibule, 3 stroužky česneku, celý pepř a vaříme. Dobrý je vařit ji v tlakovém hrnci.
Až je slepice měkká, tak ji vyjmeme a necháme zchladnout, vývar scedíme. Podáváme s knedlíkem. Takto se vařil paprikáš u nás doma |
Aktualizováno : |