wz
  Hlavní strana     Drůbež

Slepice na paprice

1 slepice
zelenina na vývar
       (mrkev, petržel, celer, cibule, česnek)
1 střední cibule
1-2 lžičky mleté papriky
sůl
smetana na šlehání
1/4 l mléka
1-2 lžíce hladké mouky

Slepici dáme vařit na vývar, opláchneme ji a vložíme do hrnce se studenou vodou. Vodu osolíme, vložíme očištěnou zeleninu - 1 mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, kousek cibule, 3 stroužky česneku, celý pepř a vaříme. Dobrý je vařit ji v tlakovém hrnci. Až je slepice měkká, tak ji vyjmeme a necháme zchladnout, vývar scedíme.
Cibuli nakrájíme najemno, dáme na tuk osmahnout, až začne zlátnout, zasypeme ji mletou paprikou, jen krátce osmahneme a zalijeme 1/4 litrem vývaru ze slepice. Přivedeme k varu a potom do omáčky vlijeme mléko ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku a smetanu. Až přivedeme omáčku zase k varu, teprve zjistíme jak je zahuštěná, buď přidáme mouku, nebo přilijeme vývar. Podle potřeby osolíme a vaříme aspoň 30 minut. Zatím si obereme maso ze slepice.  Ke konci varu vložíme do omáčky maso, aby se prohřálo a podle potřeby omáčku dochutíme solí.

Podáváme s knedlíkem.
Ze zbylého vývaru uděláme polévku.

Takto se vařil paprikáš u nás doma   

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 18.4.2012