wz
  Hlavní strana     Drůbež

Kuře na cibuli s hráškem

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
2 větší cibule
6 stroužků česneku
sůl, pepř
1 malá konzerva sterilovaného hrášku
hladká mouka

Kuře rozdělíme na porce, které osolíme a potřeme česnekem. Necháme asi hodinu odležet. Potom jednotlivé porce obalíme v hladké mouce. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, porce kuřete na ni krátce opečeme, tak aby se cibule nepřipálila. Podlijeme vodou a dusíme, můžeme zakryté péct v troubě. Když je maso měkké, přidáme hrášek a prohřejeme.

Podáváme s rýží, bramborem, bramborovou kaší nebo špeclemi.

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 10.4.2012