Hlavní stránka Zelenina Drůbež |
Kuře na leču1 kuře nebo 4 kuřecí stehna1 cibule sůl, mletá paprika saturejka, bazalka 2 stroužky česneku lečo (sterilovaný bez párku, mražený) 1 lžíce hladké mouky Cibuli nakrájíme a dáme do pekáče. Kuře naporcujeme, osolíme, okořeníme saturejkou a bazalkou. Porce rozložíme do pekáče na cibuli, přidáme lečo, nakrájený česnek a dáme zakryté péct. Během pečení pokud je potřeba opatrně podlijeme. Před koncem pečení přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve vodě, pečeme odkryté ještě aspoň 10 minut. Podáváme s rýží, těstovinami, nebo špecle. II. varianta z čerstvé zeleniny.
Místo leča dáme k porci kuřete nakrájená, oloupaná rajčata a nakrájenou papriku. Použijeme čerstvé koření.
Pokud rajčata pustí moc vody, pečeme delší dobu odkryté, aby se voda vypařila. |
Aktualizováno : |