1 Kuře nebo 4 kuřecí stehna
150 g anglické slaniny
tymián
sůl, mletý pepř
kuřecí vývar
100 g žampionů nebo hub
1 smetana ke šlehání
Bramboráčky:
400 g syrových brambor
2 jablka
1 vejce
250 g polohrubé mouky
majoránka
sůl, pepř
Kuře rozporcujeme na menší porce, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Slaninu nakrájíme na malé kousky, necháme v kastrolu rozškvařit, můžeme přidat trochu oleje.
Na tuku ze slaniny opečeme porce kuřete, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Čtvrt hodiny před dokončením přidáme žampiony (houby) nakrájené na plátky a dále dusíme.
Ke konci maso podlijeme smetanou a necháme projít varem.
Pokud máme rádi hustší omáčky, vyndáme maso, do smetany rozmícháme 1 lžíci hladké
mouky a provaříme.
Bramboráčky:
Brambory a jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme těsto, které ochutíme
pepřem a majoránkou. Na pánvi tvoříme placičky nebo smažíme v lívanečníku na dostatečném množství tuku.