4 kuřecí prsa
0,5 kg žampiónů nebo hub
0,5 kg cibule
sůl, pepř
mletá paprika, chilli
1 šlehačka
olej
Nejdříve připravujeme každé zvlášť.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší pátky, pozor nesolíme ani jinak
nekořeníme, na pánvi z obou stran opečeme a odložíme na talíř nebo misku.
Cibuli nakrájíme na kostičky , řádně osolíme a opepříme a na oleji ji necháme zesklovatět.
Potom ji přendáme do většího kastrolu.
Žampiony (houby) nakrájíme na plátky a též řádně osolíme a opepříme , orestujeme doměkka, přidáme k cibuli a promícháme.
Půlku směsi si odděláme. Na směs do kastrolu položíme opečená kuřecí prsa, na ně dáme odloženou část směsi,
zalijeme šlehačkou přidáme trochu čili a necháme povařit.
Příloha: hranolky, opečené brambory, rýže, těstoviny nebo hrnkové knedlíky.