Hlavní stránka Přílohy Brambory |
Bramborový salát podle Evy Pilarové12 ks středních brambor1 cibule větší 1 mrkev větší 4 vejce 1 větší kyselá okurka 2 polévkové lžíce octa 1 polévková lžíce vody 4 kávové lžičky krupicového cukru 1 kávová lžička soli 200 g majonézy Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kolečka, pokud jsou brambory velké tak na půlkolečka. Cibuli nakrájíme najemno a spaříme horkou vodou, má pak jemnější chuť. Uvaříme mrkev a vejce natvrdo ve slané vodě. Připravíme si zálivku,Zálivku trošku zahřejeme, aby se sůl a cukr lépe rozpustili. Vajíčka, mrkev a okurky nakrájíme a dáme k bramborám. K bramborám přidáme vychladlou cibuli a nálev, opatrně promícháme. Pak přidáme majonézu, znovu zamícháme, případně dosolíme a necháme hodinku proležet v chladnu. |
Aktualizováno : |