wz
  Hlavní stránka      Přílohy      Brambory

Bramborový salát podle Evy Pilarové

12 ks středních brambor
1 cibule větší
1 mrkev větší
4 vejce
1 větší kyselá okurka
2 polévkové lžíce octa
1 polévková lžíce vody
4 kávové lžičky krupicového cukru
1 kávová lžička soli
200 g majonézy
 

Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kolečka, pokud jsou brambory velké tak na půlkolečka. Cibuli nakrájíme najemno a spaříme horkou vodou, má pak jemnější chuť. Uvaříme mrkev a vejce natvrdo ve slané vodě. Připravíme si zálivku,Zálivku trošku zahřejeme, aby se sůl a cukr lépe rozpustili. Vajíčka, mrkev a okurky nakrájíme a dáme k bramborám. K bramborám přidáme vychladlou cibuli a nálev, opatrně promícháme. Pak přidáme majonézu, znovu zamícháme, případně dosolíme a necháme hodinku proležet v chladnu.

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 24.3.2011