wz
  Hlavní stránka      Přílohy      Brambory

Bramborový knedlík s cibulkou

750 g vařených brambor
250 g hrubé mouky
100 g dětské krupičky
1 vejce
sůl


1 lžíce sádla
1 cibule

Předem uvařené studené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory dáme na pomoučený vál, uprostřed uděláme důlek, který trošku vysypeme moukou, vyklepneme do něho vejce, osolíme, posypeme moukou a krupičkou. Nožem opatrně smícháme vejce s moukou, tak aby nám nevyteklo a potom postupně zpracováváme brambory v těsto, které dobře rukama propracujeme. Těsto nenecháme dlouho stát, zřídlo by.
Těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme na plát, který posypeme osmaženou cibulkou. Zavineme, uzavřeme konce a kraj těsta opatrně přitlačíme aby se knedlík uzavřel.
Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody. Po vložení opatrně odlepíme ode dna. Vaříme asi 15 - 20 minut pomalým varem. Po vyjmutí nakrájíme nití na plátky.

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 11.4.2011